ANASAYFA arrow VAKIF HAKKINDA BİLGİ arrow YARDIMLARINIZ İÇİN
Ahmet VANLIOĞLU

 

 Ahmet VANLIOĞLU

(09.018.1971-29.11.1972)

Ahmet Vanlıoğlu Hocaefendi, 1943 yılında Bayburt’un Armutlu köyünde İsmail ve Hatice hanımın altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi. Of Nüfusuna kayıtlı olduğu için, buraya bağlı Tavşanlı (Miço) köyünde özel hocalarından hafızlığını ikmal etti.

Daha sonra İstanbul’a gelen hocamız, Fatih Çarşamba İsmailağa Camii imamı ve aynı zamanda eniştesi olan Mahmut Ustaosmanoğlu’ndan İslami ilimleri ( sarf, nahiv, belagat, mantık, fıkıh, kelam, hadis, ve tefsir… ) tahsil etti. Ayrıca Dersiâm ve Süleymaniye medreselerinden mezun ve Mahmut Efendi’nin de hocası olan Dursun Fevzi Güven Efendiden Arap dili ve Edebiyatı, kelâm ve usulü fıkıh ilimlerini ikmal etti.

Bu arada, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne giren hocamız burayı Türkiye birincisi olarak bitirdi. Eğitimi sürecinde de Üsküdar Hacı İbrahim Caferağa Camii’nde  1966 yılına kadar imamlık görevinde bulundu.

Bundan sonra hizmet ettiği makamları şöyle sıralayabiliriz.

·      Fatih Draman Kefevi Camii İmam Hatipliği.

·      Sakarya İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmenliği.

·      Kabataş Erkek Lisesi Din dersi öğretmenliği.

·      İstanbul müftü yardımcılığı

·      İstanbul merkez vaizliği.

·      Sarıyer ve Kadıköy vaizliği.

·      Eminönü vaizliği.

 

Ahmet Vanlıoğlu 15.07.2007 tarihinde emekliye ayrıldı. Hocamızın en önemli hizmetleri 1979’dan itibaren meyvesini vermeye başlamıştır. O tarihlerde, İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nda ve onun manevi uhdesindeki Kur’an Kursu’nda büyük bir görev yüklendi.

 

O günden başlayarak bu güne kadar, Diyanet teşkilâtı başta olmak üzere Türkiye’nin bütün kurumlarına vaiz, müftü, doktor, avukat, öğretmen, öğretim görevlileri… gibi on bine yakın hafız ve ilim adamı yetiştirdi.

 

“İlim ve hizmette sınır ve sinir olmaz” prensibiyle yola koyulan hocamız, yaşına rağmen ilk günkü azminden ve gayretinden hiçbir şey kaybetmeden bu nurlu yolda çalışmalarına devam etmektedir.