?BN'ÜL - EM?N MAHMUT KEMAL ?NAL VAKFI
 
ANASAYFA
Yusuf TÜREL

12.06.1975 - 13.07.1978

 

1910 YILINDA, Avusturya – Macaritan İmparatorluğu ile Osmanlı İmparatorluğu’nun hudut şehri olan Taşlıca’da doğdu. Birinci Dünya Savaşı başlayınca ailesi İstanbul’a geldi. İlk ve orta tahsilini Reşadiye Numune Mektebi’nde tamamladı. İstanbul Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne girdi. Son sınıfa gelince Hukuk Fakültesi’ne de başladı. Hukuk Fakültesi’ni de bitirdikten sonra 46,5 ay süren askerlik görevini yerine getirdi. Askerlikten sonra 30 sene 7 ay 23 gün serbest avukat olarak çalıştı. 1974 yılında kendi kendini avukatlıktan emekli eden Türel, vakıf ve hayır işlerine ağırlık vermeye başladı.

 

Türel’in sosyal faaliyetleri daha fakültede iken Milli Türk Talebe Birliği çatısı altında başladı ve çalışma hayatı boyunca devam etti. Yusuf Türel, 1950 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin 1 numaralı üyesiydi. Gerçekleştirdiği hizmetlerle ilim ve kültür hayatımıza silinmez bir mühür vuran Türel, özellikle İmam Hatip Liselerinin bugüne gelişinde büyük görevler üztlendi. Türel, İlim Yayma Cemiyeti’nin yanı sıra İbn’ül – Emin Mahmut Kemal İnal Vakfı’nın ve şişli Cami Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlık ve üyeliklerini vefatından kısa bir süre önceye kadar devam ettirdi.

 

KUTLU DOĞUM


Kabir Ziyareti

SAAT

İBN'ÜL - EMİN

HAYATI
ESERLER
VASIYETNAME

ÜYE GİRİŞİ






Kayıp Parola ?

Ä°bn'ül Emin Mahmut Kemal Ä°nal Hazretleri

DUYURU

Her sene okutulan Hatm-i Şeriflerden almak için vakfımızla irtibata geçebilirsiniz. Hatimlerin duası her sene geleneksel olarak Ramazan-ı Şerif ayında Kadir Günü yapılmaktadır.

Anketler

Sitemizi Nasıl Buldunuz?
 

Kimler Sitede